Home / Tin tức / ẢNH HƯỞNG CỦA PHÂN KHOÁNG N-P-K ĐẾN NĂNG SUẤT, CHẤT LƯỢNG CHÈ VÀ MỘT SỐ TÍNH CHẤT NÔNG HOÁ Ở ĐẤT PHÚ HỘ, TỈNH VĨNH PHÚ

ẢNH HƯỞNG CỦA PHÂN KHOÁNG N-P-K ĐẾN NĂNG SUẤT, CHẤT LƯỢNG CHÈ VÀ MỘT SỐ TÍNH CHẤT NÔNG HOÁ Ở ĐẤT PHÚ HỘ, TỈNH VĨNH PHÚ

Đỗ Ngọc Quỹ, Võ Thị Tố Nga, Vũ Kim Tường (trang 106-115, 118)

Từ khoá: ảnh hưởng, phân khoáng, NPK, năng suất, chất lượng, chè, nông hoá, Phú Hộ, Vĩnh Phú

 

Summary

Effects of mineral fertilizers (N-P-K) on yield, quality of tea and some agrochemistry characteristics of tea soil at Tea Research Station of Phu Ho – Vinh Phu province

Application of balanced NPK fertilizer mixture is essential for increased crop production. The response is 1600-1700 kg of made tea per ha, with an annual dose of 500 kg of sulphate of ammonia + 100 kg of sulphate of potash, and 500 kg of super phosphate + 20 tons of compost at the frequency of 5 year once time, per ha.

GIỚI THIỆU

GIỚI THIỆU VỀ TẠP CHÍ KHOA HỌC ĐẤT CỦA HỘI KHOA HỌC ĐẤT VIỆT NAM

Tạp chí Khoa học Đất có giấy phép xuất bản số 342/GP-BTTTT ngày 28/6/2016 của Bộ Thông tin Truyền thông, ISSN 2525-2216.
Tên tiếng Anh: VIETNAM SOIL SCIENCE

 

024 3821 0374