Home / Tin tức / NGHIÊN CỨU CÁC TÍNH CHẤT LÝ HÓA HỌC CỦA ĐẤT DƯỚI MỘT SỐ LOẠI CÂY TRỒNG LÀM THỨC ĂN CHO GIA SÚC

NGHIÊN CỨU CÁC TÍNH CHẤT LÝ HÓA HỌC CỦA ĐẤT DƯỚI MỘT SỐ LOẠI CÂY TRỒNG LÀM THỨC ĂN CHO GIA SÚC

Trần Thiện Cường (trang 189-192)

Từ khoá:  tính chất lý hoá, đất, cây trồng, thức ăn gia súc

 

Summary

Research on physico-chemical properties of soil under some forage species

Development of forage species in Ba Vi district (Leucaena KX2, Flemingia congesta, Brachiaria zuzzuensis, panicum maximum, Pennisetum purpureum) meet the need for forage and for improvement of physical-chemical properties of soil. The bulk density of soil reduced comparable to the control. Parameters as pHKCl; CEC; exchangeable Ca2+ & Mg 2+; OC%; total – N&P2O5, available N&P2O5 were improved. Legumes have the best capability to soil improvement, especially Leucaena KX2 hybrid. Its development for forage and for soil improvement is urgent.

024 3821 0374